fbpx

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΡΡΗΤΟΥ       

Υπεύθυνος Επεξεργασίας

Η εταιρεία Βασιλική Μπινίκου [εφεξής «ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ »] με έδρα Κοιμ. Θεοτόκου 17, Μαρούσι είναι σύμφωνα με το νόμο υπεύθυνη για την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων των επισκεπτών της ιστοσελίδας www.xeirotexnika.com και των χρηστών της (εγγεγραμμένων και μη), στο πλαίσιο της παροχής υπηρεσιών προβολής, αναζήτησης προϊόντων καθώς και στο πλαίσιο παροχής υπηρεσιών διαμεσολάβησης στην παραγγελία και αγορά προϊόντων με το «Καλάθι Αγορών » [εφεξής «οι Υπηρεσίες »].

Προσωπικά Δεδομένα προς συλλογή

  • -Στοιχεία ταυτοποίησης, όπως ονοματεπώνυμο,  username εγγεγραμμένου χρήστη, κωδικός και ημερομηνία εγγραφής, εφόσον συνδεθείς με το λογαριασμό ….. που διαθέτεις.
  • -Στοιχεία επικοινωνίας, όπως διεύθυνση email, ταχυδρομική διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου.
  • -Επιπλέον στοιχεία όταν χρησιμοποιείς το Καλάθι Αγορών, όπως προϊόντα καλαθιού, αριθμός και ημερομηνία παραγγελίας, κατάσταση παράδοσης, ποσό παραγγελίας και μεταφορικών εξόδων, ονοματεπώνυμο κατόχου, ημερομηνία λήξης και ψευδωνυμοποιημένος αριθμός τραπεζικής κάρτας (με τη μορφή 123456ΧΧΧΧΧ7899).
    -Σημειώνεται ότι η Εταιρεία δεν έχει πρόσβαση  στα πλήρη στοιχεία της τραπεζικής σου κάρτας, καθώς εφαρμόζουμε τα ισχυρά πρότυπα ασφαλείας και κρυπτογράφησης του PCI (Payment Card Industry).
  • -Στοιχεία που λαμβάνουμε όταν μας λες τη γνώμη σου για τις Υπηρεσίες , όπως σχόλια, αξιολογήσεις προϊόντων και καταστημάτων (συμπεριλαμβανομένων τυχόν φωτογραφιών και αριθμού παραγγελίας που μας αποστέλλεις).
  • -Πληροφορίες που συλλέγουμε μέσω εργαλείων όπως τα cookies και με χρήση του τοπικού χώρου αποθήκευσης, όπως τις αναζητήσεις σου, τα προϊόντα που προβάλλεις, τα στοιχεία των αγορών που πραγματοποιείς με το Καλάθι Αγορών , τη διάδρασή σου με τις Υπηρεσίες  και τις λειτουργικότητες της ιστοσελίδας/του app μας, τη μετάβασή σου σε ιστοσελίδα συνεργαζόμενου καταστήματος, τις αγορές που πραγματοποιείς στις ιστοσελίδες ορισμένων συνεργαζόμενων καταστημάτων, τεχνικά ζητήματα σφαλμάτων και ασφάλειας της πλοήγησης και των συναλλαγών, τη διεύθυνση IP, τον τύπο και τον κατασκευαστή της συσκευής σου, τον τύπο του browser, τον τύπο και την έκδοση του λειτουργικού συστήματος ή της εφαρμογής που χρησιμοποιείς, την προέλευσή σου στο ………από άλλη ιστοσελίδα, καθώς και άλλες στατιστικές πληροφορίες γενικά για τους χρήστες μας.

 

Τα εν λόγω προσωπικά δεδομένα συλλέγονται από την Εταιρεία και επεξεργάζονται με μοναδικό σκοπό την παροχή κατά τον βέλτιστο τρόπο  των Υπηρεσιών μας .Στα πλαίσια των ανωτέρω η Εταιρεία δύναται να πραγματοποιεί ελέγχους για την αποτροπή απάτης κατά των συναλλαγών ή κακόβουλης χρήσης των Υπηρεσιών , καθώς και για την ομαλή λειτουργία και ασφάλεια των συστημάτων της, να αποστέλλει έρευνες ικανοποίησης και άλλη προωθητική επικοινωνία στους Χρήστες , να επιβεβαιώνει την αυθεντικότητα των εγγεγραμμένων Χρηστών (πχ προκειμένου να υποβάλλουν σχόλια και αξιολογήσεις που ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα) και να απευθύνει προτάσεις για υποβολή κριτικής προϊόντων ή συνεργαζόμενων καταστημάτων σε συγκεκριμένους Χρήστες. Εφόσον δώσεις τη συγκατάθεσή σου για τη χρήση τεχνολογιών όπως τα cookies και ο τοπικός χώρος αποθήκευσης στη συσκευή σου, συλλέγεται αυτόματα πληροφορία για εσένα με σκοπό για να σε βοηθήσουμε να βρεις ευκολότερα αυτό που ψάχνεις, για την ανάλυση της επισκεψιμότητάς μας, καθώς και για εμπορική χρήση από συνεργάτες μας.

Σημειωτέον ότι κάποιες εκ των παρεχόμενων Υπηρεσιών απαιτούν περαιτέρω στοιχεία για να λειτουργήσουν.Π.χ  πρέπει να έχεις Λογαριασμό στην Ιστοσελίδα για να αποθηκεύσεις προϊόντα ή να χρησιμοποιήσεις Καλάθι Αγορών.

 Στο πλαίσιο της παροχής των Υπηρεσιών , αποδέκτες των προσωπικών σου δεδομένων μπορεί να είναι οι ακόλουθες κατηγορίες συνεργατών μας:

  • -Πάροχοι υπηρεσιών ανάλυσης και μέτρησης επιδόσεων της ιστοσελίδας ή του app μας, όπως η Google, πάροχοι υπηρεσιών αποθήκευσης δεδομένων όπως η SoftOne και η Microsoft, καθώς και πάροχοι διαδικτυακών χαρτών όπως η MapBox. Τα δεδομένα σου ενδέχεται να διαβιβαστούν εκτός Ευρωπαϊκού Χώρου και ιδίως στις ΗΠΑ από τις εταιρίες αυτές.
  • -Πάροχοι υπηρεσιών πληρωμών, όπως η Paypal και το Stripe
  • -Πάροχοι υπηρεσιών δικτύων δεδομένων για τη διασύνδεση των υποδομών μας με το internet.
  • -Συνεργαζόμενα καταστήματα στο πλαίσιο διεκπεραίωσης της παραγγελίας σου με το «Καλάθι Αγορών » και διευθέτησης κάποιας διένεξης ή ερωτήματος.
  • -Συνεργαζόμενες εταιρίες courier, στο πλαίσιο παράδοσης της παραγγελίας σου .
  • -Συνεργαζόμενες εταιρίες επικοινωνίας, όπως η Survey Monkey, SendGrid, Nexmo, Bulksms, Twilio και Gleam, στο πλαίσιο της διαχείρισης της επικοινωνίας μας μαζί σου. Τα δεδομένα σου ενδέχεται να διαβιβαστούν εκτός Ευρωπαϊκού Χώρου και ιδίως στις ΗΠΑ ή/και την Αυστραλία από τις εταιρίες αυτές.
  • -Εταιρίες φιλοξενίας όπως η Top Host, το Vimeo, το Youtbe για διεκπεραίωση υποστηρικτικών λειτουργιών των Υπηρεσιών μας.
  • -Λοιπές κατηγορίες συνεργατών στους οποίους ενδέχεται να απαιτηθεί κατά περίπτωση η διαβίβαση των δεδομένων στο πλαίσιο παροχής των Υπηρεσιών μας.
  • -Οι αστυνομικές αρχές και οποιαδήποτε άλλη διοικητική, δικαστική ή δημόσια αρχή ή γενικά νομικό ή φυσικό πρόσωπο προς το οποίο ενδέχεται βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης, να απορρέει σχετική υποχρέωση ή δικαίωμα της Εταιρείας να ανακοινώνει τέτοια δεδομένα.

Περίοδος διατήρησης προσωπικών δεδομένων

Η ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ  διατηρεί τα προσωπικά δεδομένα των εγγεγραμμένων Χρηστών   για όσο χρόνο αυτοί διατηρούν το λογαριασμό τους. Τα προσωπικά δεδομένα των μη εγγεγραμμένων χρηστών που προκύπτουν από τη διάδρασή τους με τις Υπηρεσίες  διατηρούνται για μια περίοδο το πολύ δύο (2) ετών μετά από την τελευταία τους επίσκεψη στην Ιστοσελίδα .

Εξαίρεση αποτελούν τα δεδομένα που χρησιμεύουν στην απόδειξη συναλλακτικής σχέσης της ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ  που προκύπτει από τη χρήση των Υπηρεσιών της, όπως τα δεδομένα που συλλέγονται στο πλαίσιο του Μεικτού Μοντέλου Χρέωσης CPC/CPS των συνεργατών. Τα δεδομένα αυτά διατηρούνται για μια περίοδο το πολύ πέντε (5) ετών από την εκάστοτε συναλλαγή.

Μετά το πέρας της περιόδου διατήρησης ή εάν κάποιος Χρήστης ζητήσει τη διαγραφή του λογαριασμού ή των στοιχείων του και δεν εκκρεμεί κάποια δικαστική ή άλλη αμφισβήτηση ή έννομο συμφέρον που να απορρέει από τη χρήση των Υπηρεσιών , τα δεδομένα του θα διαγράφονται το συντομότερο δυνατόν ή θα ανωνυμοποιούνται.

Δικαιώματα Χρήστη

Μπορείς να ελέγξεις, να διορθώσεις ή/και να διαγράψεις τα δεδομένα σου ανά πάσα στιγμή μέσα από τις ρυθμίσεις του προφίλ σου, εάν είσαι εγγεγραμμένος χρήστης. Για παράδειγμα, μπορείς να ζητήσεις διαγραφή του λογαριασμού σου, να χρησιμοποιήσεις τις ρυθμίσεις του λογαριασμού σου για να εξαιρέσεις τα δεδομένα σου από ορισμένες μορφές επεξεργασίας, να εξαιρεθείς από την λήψη ενημερωτικών e-mail, να απενεργοποιήσεις ορισμένους τύπους ειδοποιήσεων κλπ.

Επιπλέον, αναφορικά με το ακριβές σου στίγμα μέσω φυλλομετρητή, μπορείς να αφαιρέσεις την τοποθεσία αυτή και να αποσύρεις τη συγκατάθεσή σου, απευθείας από τις ρυθμίσεις απορρήτου τοποθεσίας του φυλλομετρητή σου.

Η άσκηση των ανωτέρω δικαιωμάτων σου γίνεται με υποβολή σχετικού έγγραφου αιτήματός σου προς την ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ , στο οποίο αναλαμβάνουμε να απαντήσουμε εντός προθεσμίας ενός (1) μήνα από την παραλαβή του. Η προθεσμία αυτή μπορεί να παραταθεί για δύο (2) επιπλέον μήνες εξαιτίας πολυπλοκότητας του αιτήματός, ή/και του μεγάλου όγκου των αιτημάτων.

Στοιχεία Επικοινωνίας ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ

Για οποιοδήποτε απορία, διευκρίνιση ή αίτημά σχετικά με την επεξεργασία των προσωπικών δεδομένων σου, παρακαλούμε όπως επικοινωνείς με τον υπεύθυνο προστασίας προσωπικών δεδομένων του :

Μέσω επιστολής
ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΚΑ
Υπόψιν: Data Protection Officer
Κοιμήσεως Θεοτόκου 17, Μαρούσι 15124

Μέσω e-mail
info@xeirotexnika.gr

Δικαίωμα Καταγγελίας

Σε περίπτωση που θεωρείς ότι δεν ικανοποιήσαμε επαρκώς το αίτημά σου και θίγεται κατά οποιονδήποτε τρόπο η προστασία των προσωπικών σου δεδομένων, μπορείς να προσφύγεις στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, χρησιμοποιώντας τα ακόλουθα στοιχεία επικοινωνίας:

Ιστοσελίδα: www.dpa.gr
Ταχυδρομική Διεύθυνση: Λεωφόρος Κηφισίας 1-3, Τ.Κ. 115 23 Αθήνα
Τηλεφωνικό Κέντρο: +30 210 6475600
Fax: +30 210 6475628
Ηλεκτρονικό Ταχυδρομείο: complaints[at]dpa.gr

Πότε και πού θα γίνει;

Κάνε εγγγραφή για να μαθαίνεις τα νέα μας

Πότε και πού θα γίνει;

Κάνε εγγγραφή για να μαθαίνεις τα νέα μας

Πότε και πού θα γίνει;

Κάνε εγγγραφή για να μαθαίνεις τα νέα μας